“Doorheen mijn 20 jaar ervaring was ik reeds een tijdje op zoek naar een systeem om de huid te meten. Ik botste op vooral foto-analyses, maar dat kon me niet echt overtuigen. Voor mij is het meten van parameters het interessantst naar advies toe. Na een tweejarige zoektocht kwam ik op de Smooth Skin Analyzer uit die voldeed aan al mijn verwachtingen.”

- Phyllis, bestuurder

Parameters

De meting van de huidstructuur toont aan hoe het met de huidconditie gesteld is en geeft een beeld van het collageen- en elastinenetwerk.
Dit netwerk zwakt namelijk af bij huidveroudering.
    
De Smooh Skin Analyzer meet ook het sebumgehalte. Op de huid hebben we een HLF, deze bestaat uit vocht, sebum, corneocyten en zuurstof. 
Het is belangrijk om een bepaalde hoeveelheid sebum op de huid aanwezig te hebben om deze beschermingslaag zo intact mogelijk te houden. Bij veel mensen is de sebumproductie volledig verstoord. 

Ook corneocyten of dode huidcellen worden gemeten. Dit is een belangrijke factor bij de opname van producten. 
Hoe meer dode huidcellen aanwezig op de huid, hoe minder goed de opnamecapaciteit van werkstoffen is. 

De grootte van de poriën en de diepte van de rimpels worden deskundig geanalyseerd. 

De verschillende vormen licht die onze camera bevat, maken het mogelijk om ook de diepere huidlagen te gaan analyseren. Dit is vooral belangrijk bij de metingen zoals verwijde haarvaten en pigmentatie. Deze kunnen onderliggend aanwezig zijn, zonder dat deze met het blote oog zichtbaar zijn. Door metingen uit te voeren met UV- en LED-licht kunnen we preventief couperose, rosacea en hyperpigmentatie voorkomen en behandelen.

Met de sensor wordt het vochtgehalte van de huid gemeten.
Dit is in de huidverzorging- en verbetering een belangrijke factor. 
Het hydratatieniveau is de eerste factor dat moet worden aangepakt vooraleer er op andere huidproblemen ingezet kan worden.

Als laatste wordt een controle uitgevoerd op huidonregelmatigheden met de dermascoop. Dit maakt het mogelijk om onder meer littekens, striemen, gepigmenteerde laesies, moedervlekken, nieuwe haarfollikels, erytheem,... te analyseren.

 

parameters analyse

Resultaten

Na het afnemen van alle metingen, gaat het systeem automatisch over naar een overzicht. Dit is een samenvatting met de gemeten parameters om meer inzicht te krijgen over de toestand van de huid. Per parameter wordt steeds hetzelfde beeld weergegeven. Er is een professionele rapportering (voor intern gebruik) en een rapportering voor de klant die na de meting kan doorgestuurd worden.

Resultaten huidanalyse

Demo aanvragen